Jak wyślesz samego faceta po zakupy na rynek,to więcej niż pewne będzie to, że kupi wszystkiego dużo za dużo. No i tak właśnie zrobił z truskawkami, bo czemu by nie wziąć ich aż 2 kg. Po zjedzeniu (oczywiście przeze mnie czyt. fanatyczki truskawek) ponad 1,5 kg (więcej już nie dałam rady), wpadłam na genialny pomysł, aby upiec ciasto. Jakżeby inaczej przecież główka pracuje, internet również więc wynalazłam genialny i prosty przepis na „Ciasto jogurtowe z truskawkami i kruszonką”. A oto przepis SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 1 szklanka drobnego cukru (ja dodałam normalnego) 1 łyżka cukru waniliowego 50 g roztopionego masła 1 szklanka jogurtu naturalnego 350 g truskawek cukier puder KRUSZONKA 100 g mąki 70 g masła 4 łyżki cukru PRZYGOTOWANIE: Przygotuj kruszonkę: do miski wsypać mąkę, drobno posiekane masło, cukier. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, uformować kulę i włożyć do zamrażalki. Piekarnik nag...
Komentarze
Prześlij komentarz